lördag 18 juni 2016

24 år, 13 olika läkemedel för denna dag

Psykiatrin vill ha ett möte (fast vi nyss hade ett) där det ska vara massa inblandade som vanligt. Bland annat en farmakolog (!!). Min förra läkare kommenterade ibland hur "hårt" medicinerad jag är. Underligt då det är han som har ökat o ökat o ökat.. Men nu har jag en ny läkare som vill ha hjälp av en farmakolog. Förhoppningsvis kommer en läkare som är specialist på neuropsykiatri, som har bättre koll på centralstimulantian på mötet. De vill veta hur alla mediciner och doser interagerar med varandra.

Men idag insåg jag faktiskt hur mycket piller jag stoppar i mig. Har 7 stående läkemedel och sen massa vid behov. Idag under dagen tog jag 6 olika vid behovsmediciner för diverse grejer, sammanlagt 13 olika läkemedel idag. Tycker det känns jäkligt mycket för en person på 24 år, men allt är relativt såklart. Så det kanske var en bra tanke där det med att en farmakolog ska vara med.

Har slutat reflektera över mängden mediciner på senare tid, jag tar det dem vill att jag ska ta typ. Känns sorgligt faktiskt. På 4 år så har jag kommit från 0-7 stående. Vid behov så har jag typ 10 olika nu om inte mer, vissa tas oftare än andra.. Många är pga biverkningar för de jag tar varje dag.
Mediciner för värk, koncentration, ångest, sömn osv

Vissa mediciner gör att jag känner att jag har ett liv värt att leva. Andra är säkert onödiga.
Men min fundering är, påverkar någon medicin mig psykiskt negativt? Det vet jag inte och jag vågar inte experimentera själv heller.

4 kommentarer:

 1. Låter lyx att få ha en farmakolog med. Har fem stående och tre vid behov. Om jag inte räknar med alvedonen, jag är förskriven dom också. Tycker jag har mycket så skulle också önska input från en farmakolog. Hoppas mötet går bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske kan be läkaren att ni har ett möte med en farmakolog inblandad? Värt att fråga iallafall!
   Tack! Men mötet är inte förrän i augusti typ..

   Radera
 2. Det låter bra med ett sådant möte. Läkare har inte alltid stenkoll på hur saker interagerar och om du tar så många finns ju risken att något av det faktiskt får dig att må sämre. Hoppas det blir ett bra möte!

  Jag är nere på 4 stående nu. Stimulantia, antidepp och två stycken olika för biverkningar. Då räknar jag iofs inte lugnande och sömnmedicin :/

  Kram <3 <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej de har ju inte stenkoll som en farmakolog på just läkemedel fast läkare är duktiga också. Men jag har ju flera läkare och inte bara psyk så då har de inte koll på allt jag stoppar i mig.. Tror ingen vet exakt hur mycket jag tar faktiskt.

   Tråkigt att behöva ha mediciner för biverkningar.. Är medicinerna för biverkningarna också stående?

   Kram <3 <3

   Radera