söndag 22 maj 2016

Intox, vårdintyg, bältesläggningar

Så kan man beskriva helgen i stort.
Orkar inte förklara mer just nu. De bältade mig 3 ggr. Första gången så bältade de mig med armarna fastspända uppåt. Så som dem lovade att aldrig göra igen. Så man INTE ska göra.

Jag har ont i hela kroppen nu. Jag har blåmärken överallt. Personalen var hårdhänta som vanligt i helgen.

Fick veta igår att min pappa är sjuk, en sjukdom man inte kan bli frisk ifrån. Vill hälsa på pappa på sjukhuset, men måste få tag i boendestödet och hoppas de kan dela veckomedicinen tidigare än vanligt idag så att jag kanske kan åka.
Jag är så jävla psykisk sjuk att jag inte ens kan hälsa på min pappa på sjukhuset utan o fråga om lov så för att få min medicin.
Är fortfarande nedbenzad sen helgen. Ska ta en av "mina" tabletter snart, för att bedöva ångesten.

Jävla skitliv.

4 kommentarer:

 1. Så tråkigt att höra, både om dig och om din pappa. Om du orkar berätta: Hur då med armarna uppåt? Fastspända mot bröstkorgen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstått att bältessängar ser olika ut över landet.

   Men här är det så att man kan spänna fast armarna på 2 olika sätt.
   Antingen ligger man på mage, då har man armarna fastspända i de övre bältesremmarna för armarna.
   Eller på rygg, då spänner man fast i de bältesremmarna som ligger längre ner. Helt enkelt, armarna är fastspända längs med kroppen. Om man ligger på rygg dvs.

   Jag blev bältad på rygg men med armarna där ska sätta armarna om man ligger på mage. Jag ligger alltså på rygg med armarna fastspända uppåt samtidigt som remmarna är något nedsänkta. Det gör så fruktansvärt jävla ont att ha armarna på det sättet. Det känns bokstavligt talat som om axlarna ska gå ur led.
   Av de jag har pratat med som jobbat inom psykiatrin så ska man inte bälta armarna uppåt när man ligger på rygg. Överläkarna har bett om ursäkt över det. Det ska liksom inte hända.

   Radera
 2. Nej men gud! Kan inte tänka mig, det låter som någon slags asiatisk tortyrställning! Och framför allt: Av vilken anledning sätta armarna där när det är mycket naturligare att sätta dom längs med kroppen? Armarna sitter ju fast ändå. Man misstänker ju nästan sadistisk vårdpersonal som vill att bältningen ska bli en bestraffning istället för en säkerhetsåtgärd. Anmäl tycker jag. Se till att få det skriftligt att dom har gjort fel och vänd dig till IVO.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte, ännu konstigare när detta är andra gången. Jag vet inte varför de inte reagerade mer, minns inte så jättemycket då jag fortfarande var påverkad. Men första gången var vidrig, då jag minns allt.
   Försökte anmäla till IVO i höstas när det hände första gången men då det går under lagen om psykiatrisk tvångsvård och inte hälso- och sjukvårdslagen så kunde de i princip inte göra något. De sa att jag kunde anmäla, men att de med största sannolikhet inte skulle utreda. Man är helt utelämnad om man är inlagd på LPT
   Ska försöka anmäla sjuksköterskan om jag vet vilken instans jag kan anmäla till då denne hade omvårdnadsansvaret, men måste få läsa mina journaler först för o se om det är lönt att anmäla, men tveksam att det leder någonvart ifall jag gör det. Är man inlagd under LPT så får de i princip göra det mesta, det fick jag ta i lärdom i höstas. Så jävla sjukt att IVO sa att det va lönlöst o anmäla. Va inne på tvångsvård förra helgen också, förmodligen rätt kört

   Radera