torsdag 28 april 2016

Gruppterapin startad, känner mig triggad

Har i veckan varit med på första gruppterapin på DBT:n, var så nervös innan. Men det gick ändå rätt ok, vissa grejer tog jag upp som jag egentligen inte vill dela med mig. Som att jag tar medicin ett visst klockslag och att förtydliga att det inte är knark, så ingen får för sig nått. Lite sånt typ. Sen tycker jag ärligt talat att vissa saker känns som lågstadiet. Man ska vara övertydlig med typ allt enligt psykologen, för annars kan någon ta illa upp för minsta lilla.. Jag kanske är lite för kritisk?

Men, känner mig stressad. De pratar om att om att om någon har mkt ärr (läkta) så ska man exponera de långsamt. Att de gör en grej av det hela triggar mig, förstår inte på mig själv? Bara visa och kör utan att göra en grej av det önskar jag.. 
Mina armar ser ok ut, inget som behövs exponeras sakta. Det enda är benen men då jag ändå alltid har knästrumpor för o dölja så spelar det ingen roll för mig. Men det är att man pratar om det i gruppen som är jobbigt. 
Vet inte varför, men vill stoppa i mig massa tabletter.. Bara för att experimentera  ("självskada"), räkna pulsen och för varje gång jag tar extra desto mer går pulsen ner.
Jag kanske leker med elden. Jag vill egentligen inte, jag vill va stabil, men ändå så håller jag på såhär..

Ska öka dosen på medikinet, från 20 till 25 mg. Fick också lov av läkaren att testa ta morgon och lunchdosen av concerta tätare. Har hänt nån enstaka gång av misstag o effekten var jättebra och höll sig länge och stabilt. Så får se hur det blir, kanske bättre? Jag längtar tills jag får träffa en specialist inom neuropsyk för o prata mediciner, men det går seeeegt i mitt landsting. Han jag har nu är specialist o kan skriva ut, meeen han är inriktad på annat i psykiatrin, inte inom neuro tyvärr..
Jag vill optimera medicineringen!! Hoppas det blir en bra läkare jag får träffa inom neuro.. Hoppas jag inte behöver vänta så mkt längre till..

Vet inte vad jag vill med det här inlägget, känns bra att skriva av mig. Känner mig lite osammanhängande.

4 kommentarer:

 1. Hej! Vilken kämpe du är, som går dit och verkligen kämpar. Måste bara fråga, tar du både concerta och medikinet? Hur är det doserat då? Står själv på medikinet morgon + lunch.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jag tar båda, morgon (concerta 54)+ lunch (concerta 54) + eftermiddag (medikinet 25).
   Ska upp från 20 mg till 25 mg medikinet idag så får se hur det känns. Är rätt besviken på effekten av medikinet, men läkaren vill inte byta till ritalintabletter så det är inte mycket att göra..

   Radera
 2. Försök hålla dig öppen och accepterande inför gruppen. Reglerna finns där av en anledning. I en grupp med människor med borderline behövs största försiktighet. Annars kan det bara smälla till och explodera hos någon helt plötsligt. Jag var inte heller en sån som behövde den typen av försiktighet, men andra i min grupp gjorde det.

  Kämpa på! DBT är en lång process som tar tid.

  Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag är rätt öppen och accepterar det mesta. Men tycker det känns jobbigt att behöva tänka på varenda ord jag säger, och behöva förklara allt. Då jag redan nu försöker tänka väldigt mycket på hur/vad jag säger.
   Men jag förstår varför reglerna finns, men kan tycka det känns jobbigt att hela tiden ha det i åtanke, att råka trampa någon på tårna. Men jag är där för mig själv, men ska göra mitt bästa att inte råka säga något klumpigt.

   Kram <3

   Radera