onsdag 18 februari 2015

Mediciner

När jag kom in till psyket intoxade jag ju samma kväll. Hamnade på akuten, läste mina journaler från akuten om vad som hände, kollade provsvar och sånt för att se vad som inte stämde. Fick bland annat två påsar blod den natten för att mitt HB (blodvärde) låg på 70, jag trodde att det hamnade så lågt pga intoxen, att det hade blivit några interaktioner mellan någon av tabletterna som orsakade detta. Frågade igår innan jag blev utskriven läkaren vilka läkemedel som kunde ha gjort att det blivit så. Han sa att det inte vara några läkemedel som hade orsakat det. Men att det var jättekonstigt med tanke på att mitt HB låg på 120 i december, så det är väldigt konstigt att det har sjunkit så lågt på så kort tid. Han skulle iaf skicka en remiss till husläkaren som skulle kolla upp det där. Googlade på detta och typ hittade att leukemi kunde orsaka det. Man ska verkligen inte googla på sånt och oroa sig. Usch, hoppas jag får träffa husläkaren snabbt så att det reds ut varför det har blivit så.

Jag har ju fått gabapentin mot nervsmärta, och jag tror det funkar, jag får en tablett på kvällen. Kollade fass på doser och jag har ju inte ens den minsta dosen. Jag har 300 mg på kvällen. Man skulle typ ha det minsta på 900 mg till 3600 mg 2-3 ggr per dag. Fattar inte varför de ska vara så jävla sega med mediciner. Så nu måste jag övertala min öppenvårdsläkare att han ska öka dosen och så fort det inte handlar om psyket så vill han inte ordna det för det är inte hans jobb, det vet jag ju men det är ju fortfarande jobbigt för mig.'
Men samtidigt, när det gör som ondast väldigt länge så skär jag mig. För det dämpar smärtan i nacke/huvud så per automatik så påverkar det ju mitt psyke. Han kan ju inte bara försöka lösa symtomen på mina smärtproblemen, utan hjälpa mig att lindra smärta, för det kommer också lindra mina psykiska besvär. Aja, får ta det med honom nästa onsdag.

Sen när jag ändå skriver om mediciner så måste jag skriva av mig om min behovsmedicin.. Jag har ju stesolid 10-20 mg per dag max 50 mg per vecka. Jag tycker det är så fruktansvärt snålt. Visst absolut jag vill inte hamna i något bensoträsk. Men samtidigt så klarar jag inte ångesten i längden inte när jag är så här pass ostabil. Jag måste ha något som jag kan ta oftare, antihistaminer som typ lergigan gör att jag mår sämre och får självmordstankar av dem.. Tyvärr är det ju benso som passar bäst, kan jag inte få mer stöd i öppenvården så måste jag ha något mer som jag kan ta vid behov, för annars kommer jag inte klara det här. Det känner jag definitivt. Fan så svårt det ska vara. Sen vill ju knappt läkare skriva ut benso..
Fan så jävla jobbigt allting är.

3 kommentarer:

  1. Hoppas det ordnar sig med ditt boendestöd och dina mediciner, det verkar ju vara minst sagt rörigt!

    SvaraRadera
  2. Jobbigt att vara sjuk i både kropp och själ :( <3

    SvaraRadera
  3. Ja det är ju så, när kroppen inte mår bra mår inte hjärnan bra och när de inte mår bra mår inte själen bra. Men när man väl får ordning på en sak så brukar de andra komma efter har jag hört! Dock är jag inte där än:P

    SvaraRadera