torsdag 27 november 2014

snart börjar min neuropsykiatriska utredning

Jag pratade med min vårdcentral om att jag ville ha en ny tid hos en annan läkare som kunde hjälpa mig med värken i nacke/huvud, att läkaren på psyk tyckte att jag behövde träffa någon som kunde utreda mig ordentligt. Jag fick iallafall en ny tid, ringde sen min psykolog och berättade om tiden.

Hon ringde upp och sa att tiden passade, är glad att hon kan följa med, som ett stöd. Hon berättade också att hon hade pratat med neuropsykiatrin i mitt län som berättade att de kunde påbörja en utredning i december, då de kunde prioritera mig. Här tar det egentligen 2-3 år och jag har stått i kö i "bara" 8 månader. Det underliga är att vi fick veta för en vecka sedan att ett annat län kunde ta emot mig och göra utredningen... Undrar om mitt län prioriterar mig för att de inte vill betala en utredning till något annat län eller att jag är för galen? Eller en kombination av båda?

I vilket fall som helst så gjorde det mig glad, att det äntligen händer saker.

4 kommentarer:

 1. Skönt att det händer något så du får din utredning! Varför kan man inte kommentera med namn och bloggadress här i din blogg?

  Ems / mejomitt.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är jätteskönt :)

   Där det står "Svara som" precis under här man skriver kommentaren så klickar man i namn/webbadress. Blogspot är lite krångligare när det gäller kommentarer..

   Radera
 2. Ville bara berätta att jag hittat till din blogg :) Har ungefär samma diagnoser som du. Borderline, SJUK ångest, depression, social fobi som inte är av denna värld, och har nyss gjort en utredning som visade på grov form av adhd. Är det de som ska utredas hos dig?
  Kram Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hittat hit :)
   Jag kommer utredas för asperger och add, så får se vad det visar..

   Radera