söndag 22 februari 2015

(Ev triggande) Misslyckande

Misslyckades igår och skar mig. Det tryckte i hela kroppen och jag kunde inte stå emot. Men det blev fel, jävligt fel. Har nog aldrig blivit djupare än igår. Det pulserade blod, en liten stund sprutade det till och med, en svag stråle dock. Det blödde i sex timmar, sen hjälpte min sambo att lägga ett tryckförband, skämdes så sjukt mycket. Usch känner mig så kass som inte lyckades stå emot. Sen mår jag så dåligt för jag vet att han mår väldigt dåligt över det här. Att han inte vågar lämna lägenheten. Känner ibland att han förtjänar någon bättre, som inte är som jag, som är frisk och som inte gör honom orolig. Men jag älskar honom så himla mycket.

Tog precis bort förbandet för att lägga om det med något annat och det ser sjukt äckligt ut. Igår när jag skar glipade såret inte så mycket, men nu glipar det och det sticker liksom ut kött/blodblåsa/nånting. Jag vet inte vad det är, men jag vill inte ha hål på det för att riskera att det ska börja blöda igen och allt ska börja om igen. Jag vet att jag borde ha åkt till akuten, men jag vill inte, för jag skäms. Jag vill inte höra "jaså är du en såndär", jag tycker redan det är jobbigt som det är, de behöver inte spä på det.
Imorgon ska jag gå till psykologen, hoppas inte såret går upp då. Lägger nog på ett förband innan, men jag vet inte vilka kläder jag ska ha på mig för att det inte ska synas?

4 kommentarer:

 1. Känn dig inte misslyckad, jag vet - lättare sagt än gjort, men när du beskriver hur det ser ut så borde du åka in. Jag fick göra det och då fick de skära upp nya sårkanter för det hade gått 2 dagar utan att jag lagt om det.
  Men sen är det som du säger, att man blir så dömd när man orsakat skadan själv, samma sak när man ska till vårdcentralen för att ta bort stygnen, men jag låter min man göra det.
  Orkar inte höra en massa suckar..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du varför de fick göra så?
   Jag har lärt mig att ta bort stygn själv.. Orkar inte med att gå till vården för många gånger.. Känns som om jag tar onödig tid..

   Radera
 2. Ta dig till vårdcentralen i alla fall

  SvaraRadera
 3. Känn dig inte misslyckad!
  Nu var ju det här ett par dagar sen, men ett tips kan vara att använda steristrip för att dra ihop såret, men det kanske du gjort?

  SvaraRadera