fredag 23 januari 2015

Fel fokus

Det känns som om vården fokuserar på mina problem på lite fel sätt. Jag sökte vård först och främst för sociala problem, att jag hade svårt att få vänner, hålla igång samtal osv. Fick lite hjälp med det ett tag sen rann det ut i sanden. Sen att jag har svårt att få vardagen att gå ihop och visst det får jag väl också hjälp med till en viss del tex boendestöd, medicin som strattera (som förövrigt inte funkar sådär superbra). Sen är det väl inte så mycket mer hjälp med det. Vill ha hjälp med mina koncentrationsproblem och ångest och lite annat. Men jag får ingen jävla respons när jag pratar om det.
Nu känns det som det enda som det fokuserar på är mina självskador. Självskadorna kommer ju från ursprungsproblemen, varför inte ta tag i de problemen?
Sen jag fick borderline diagnosen så är det bara ett jävla tjat om självskadorna. Är så trött på det och jag tror att jag har svårare att bryta självskadebeteendet när det är så mycket fokus på det.
Jag börjar önska att jag inte gjorde personlighetsstörningsutredningen och att jag inte fick borderline diagnosen. Jag önskar att jag hade börjat få hjälp för mina ursprungsproblem, då kanske jag aldrig hade sjunkit så djupt i självskadandet. Jag ber om hjälp för min ångest nu men det jag ska göra är typ att gå en promenad för att lösa det. För att jag inte ska skära mig. Visst bra på så sätt. Men jag undrar, de som inte självskadar, hur får de hjälp för sin ångest? Om man bortser från mediciner dårå.

4 kommentarer:

 1. Jag tror starkt att det är för att se efter din säkerhet i första hand. Jag har alltid för höra att 1. självmord hanteras först, 2. självskador, 3. problem som hindrar en från ett meningsfullt liv. Och denna hierarki är helt rimlig. Sen ska du väl gå i en terapi som täcker in ett större perspektiv? Går du i någon?

  Kram :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en adhd/add/asperger utredning.

   Mja, jag vet att de prioriterar självskador, men det går så långsamt på den fronten för att kunna hantera det.. Så det känns som om allt annat står still..
   Jag pratar med en psykolog nu och ska ev. få DBT, går på bedömningssamtal nu hos DBT-enheten.

   Kramar!

   Radera
 2. Svar
  1. Nej, går på bedömningssamtal hos en psykolog på DBT-enheten, så vet inte än om jag får DBT eller inte, eller någon annan sorts terapi..
   Kram!

   Radera