måndag 8 december 2014

försöka acceptera

Har insett att jag kanske får låta bli omtentorna, eller prova och acceptera att jag förmodligen kuggar. Inser mer och mer att det här håller inte. För varje dag som går så knäcks jag mer och mer. Fast det bara är en vecka kvar tills nästa omtenta så känner jag att jag inte fixar det här.. Kommer förmodligen ändå gråta och hata mig själv för att jag misslyckas ändå, men men. Kommer jag inte in på nästa termin så får jag väl (försöka) acceptera det.

Pratade med min storebror idag och han sa att jag måste låta skolan gå i min egen takt, kommer jag inte in på nästa termin så får jag väl ta omtentor under terminen och jobba samtidigt sa han. Det är inte värt att bränna ut sig. Känns väldigt skönt att höra det av honom, för han är den människa som gett mig mest prestationsångest under mitt liv pga man alltid hör hur han suckar när jag inte klarar saker. Han har också tyckt att jag inte ska plugga till samma yrke som honom utan till något "bättre" då han har sagt att jag har bättre förutsättningar än vad han hade. Men idag sa han att jag faktiskt inte har samma förutsättningar som honom då jag är sjuk. Han tycker inte det är värt att pressa mig tills jag går under. Men utan att han vet det så är han en bidragande orsak till att jag pressar mig tills jag går sönder, för jag har alltid velat göra honom stolt. Jag är väldigt medveten om att jag kan vara för envis för mitt eget bästa.
Men jag tror inte jag kommer klara av att jobba nästa termin, tror det antagligen behövs en sjukskrivning tyvärr.

Sen måste jag bara berätta att min lärare som gjorde förra tentan att pratade jag med idag på ett seminarium jag hade. Har också mejlat han två gånger om samma tenta.. Frågade han igen om uppgiften jag svarade fel på men som egentligen var rätt tänk på. Han svarade att han såg att frågan var lite dåligt formulerad och sa att det kaaanske skulle gå ändå för mig. Om det går så hoppas jag att jag svarade rätt på alla andra frågor då det måste vara 100 % rätt på tentan för godkänt. Men jag tycker inte riktigt det är ok att han kuggar mig om han faktiskt erkänner den halvtaskiga formuleringen på frågan.

1 kommentar:

  1. Jag kan ingenting om tentor och sånt då jag aldrig pluggat på högskola men förstår att det känns övermäktigt kanske?
    Stor kram <3

    SvaraRadera