måndag 6 april 2015

oro

Vill ta stesolid för att klara kvällen, men kan inte. Måste upp tidigt och köra imorgon då min pappa inte kan köra, förvisso inte en sån lång bit att köra. Men jag vågar inte chansa. Jag tror att jag är normal ett par timmar efter jag har tagit stesoliden, men jag vet att jag blir väldigt ofokuserad och inte alls är lämplig att köra bil på ganska så många timmar efter stesolidintag. Bra att jag har den insikten iallafall.

Jag är så himla orolig för mina föräldrar, främst pappa. Oron tynger mig verkligen då min pappa är gammal, jag är livrädd att han ska försvinna. Är orolig för min mamma också för den delen, måste hjälpa henne med vissa saker. Det är inga jättestora saker men det tar mycket energi från mig. Jag orkar inte riktigt ta hand om mig, det är jättetungt för mig att hjälpa andra då. Mamma hjälper ju mig med, ekonomiskt med vissa saker. Jag uppskattar det verkligen, jag skulle hjälpa henne i vilket fall trots att jag inte fick ekonomisk hjälp från henne. Men det tar fortfarande mycket av min energi.

Sen måste jag lägga mig tidigt, då nitrazepam har längre halveringstid än imovane. Vill inte heller att den ska påverka körningen heller. Sen kan jag inte ta stesolid på 3 dagar då på onsdag har jag samtal eller vad det nu är med läkare på neuropsyk, sen har jag heldag på torsdag på neuropsyk med massa tester (tror jag?) och jag vill inte att stesolid för jag vill inte att det ska påverka resultatet.
Dessa jäkla mediciner, det påverkar inte en bara där och då, utan även långt efteråt fast man tror att det inte är så. Jävla skit.
Så ja, hur ska jag hantera ångesten inför att sova idag då? Förmodligen att skära mig, det hjälpte ju igår, hoppas det hjälper idag också. För jag orkar inte med den starka ångesten.

Tar man upp med läkaren att man har så stark ångest att man inte kan hantera den så verkar det som att läkaren inte lyssnar. Jag antar att det är för att psykiatriker hör dagarna i ända om folk som har jättemycket ångest att det inte läggs så mycket tyngd på det. Så jävla tragiskt.

Det känns som om jag upprepar vissa saker i bloggen, men jag har börjat tappat minnet lite. Vet inte riktigt varför, men om någon undrar varför jag skriver samma sak igen så är det pga det.

2 kommentarer:

 1. Stesolid gör en verkligen seg, halveringstiden är jättelång. Synd, för den hjälper ju bra.

  Stark ångest kan påverka minnet. Tänkte på det du skrev om att du upprepar dig i bloggen.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det kanske är ångesten som gör minnet sämre..
   Halveringstiden tycker jag både kan vara bra och dålig. Bra om man tar flera dagar i rad för då blir man lite extra mosig i huvudet om man tar det ofta än bara då och då (är väl förvisso dåligt också, då man kanske borde lära sig hantera ångesten).
   Det dåliga med halveringstiden är om man ska göra något dagen efter där man måste vara så fokuserad som möjligt.
   Kramar!

   Radera